Meet -en vorderingsstatenGericht op de VMSW standaard kunnen meetstaten worden opgemaakt die resulteren in een vorderingsstaat ter facturatie.

Aan de hand van “Meetstaat artikelen” kan een vooropgestelde samenstelling opgebouwd worden. Een meetstaat artikel heeft daarbij een artikel verwijzing, een aard van overeenkomst (Som over geheel - Pro memorie - Forfaitaire hoeveelheid - Vermoedelijke hoeveelheid - …) en  inhoud.


Een som over geheel zal daarbij bestaan over meerdere producten uit de database waarvan de som de totaalprijs bepaald. Voor een vermoedelijke hoeveelheid, wordt er gewerkt met de verwijzing naar een individueel product.Vanuit het menu Meetstaten, kan een nieuwe meetstaat worden opgebouwd.

In de meetstaat kunnen manueel meetstaatlijnen toegevoegd worden, gebruik makend van de meetstaat artikelen. Anderzijds is het ook mogelijk om een meetstaat te importeren aan de hand van een Excel bestand.Na deze te importeren, komen de meetstaat lijnen automatisch in Odoo terecht als basis voor verdere prijsbepaling en offerte opname.Zodra de meetstaat volledig is, kan deze omgezet worden in een verkoopofferte. De verkoopofferte is een standaard onderdeel van Odoo waarbinnen enkele uitbreidingen gemaakt werden zoals de generatie van een vorderingsstaat en de verwijzing naar de meetstaat.Onder het tabblad Vorderingsstaten, kan een overzicht van de gegenereerde vorderingsstaten worden teruggevonden en hun status van goedkeuring.Bij het maken van een verkoopfactuur vanuit de verkooporder, kan een vorderingsstaat gegenereerd worden met een totaaloverzicht van de vorderingVanuit de concept factuur die vervolgens gegenereerd wordt, kan de vorderingsstaat benaderd en afgedrukt worden.

Geïnteresseerd? Laat vandaag nog een berichtje achter.
Wij nemen direct contact met je op.