Vasco Keukens en Interieur


Als gevolg van het stopzetten van de support op het huidige softwarepakket, was Vasco keukens & interieur op zoek naar een nieuwe en toekomstbestendige softwareoplossing.

Een allesomvattende oplossing die op termijn het hart van de organisatie gaat vormen. Aan Callista als Odoo Gold Partner de taak om die mooie en vooral digitale ambities te gaan waarmaken.

 
 

Interesse in een gesprek?

Keukenproducent kiest voor Odoo als all-in-one (maatwerk)oplossing

Als gevolg van het stopzetten van de support op het huidige softwarepakket, was Vasco keukens & interieur op zoek naar een nieuwe en toekomstbestendige softwareoplossing. Een allesomvattende oplossing die op termijn het hart van de organisatie gaat vormen. Aan Callista als Odoo Gold Partner de taak om die mooie en vooral digitale ambities te gaan waarmaken.    

Vasco is een Vlaams familiebedrijf dat al meer dan 45 jaar keukens en interieurs op maat maakt. “We gebruiken een tekenpakket dat wereldwijd gekend is en wordt toegepast in de keukensector,” zegt Ben Cornelissens van Vasco keukens & interieur. “ Het pakket was gekoppeld aan een verouderde versie van een applicatie waarvoor geen support meer werd geleverd. We zijn in de markt op zoek gegaan naar een alternatief en kwamen via via bij Callista uit vanwege hun expertise op het gebied van Odoo ERP- en CRM-systemen. Al na het eerste gesprek, was er meteen een klik.”


Omvangrijk digitalisatieproces

Callista is begonnen met het uitvoeren van business analyse om zo onze behoeften in kaart te brengen, vervolgt Cornelissens. “Op basis daarvan is een implementatieplan geschreven en is de bal gaan rollen. De applicatie die er nu staat, is eigenlijk nog heel basic, maar zodanig opgebouwd dat deze de komende tijd verder uitgebreid kan en gaat worden. Odoo koppelt nu alvast perfect met ons tekenpakket, maar ook met de applicaties van onze leveranciers.” Het is slechts de eerste stap in het omvangrijke digitalisatieproces van Vasco. “De bedoeling is om straks stockbeheer, planning en productie aan te sturen/monitoren vanuit het ERP-systeem, maar ook de opvolging en administratie via Odoo te laten verlopen. Dat wil zeggen, het opstellen van de technische plannen, het opvolgen van de productie en communicatie naar klanten toe. Zelfs het opmeten ter plaatse bij de klant willen we digitaal via Odoo laten verlopen. Zo is het straks mogelijk om klanten periodiek te informeren over de status van hun bestelling.”

Vlotter en correcter

Stockbeheer vormt voor Vasco een belangrijk onderdeel in het proces. Cornelissens: “Een keuken bestaat uit enorm veel onderdelen, componenten en apparatuur. Het aan- en afmelden van deze zaken willen we straks allemaal via Odoo laten verlopen, vanaf binnenkomst door onze leveranciers tot aan de verwerking in een keuken. Daarbij komt ook nog een applicatie waarbij onze plaatsingsdienst op locatie via een tablet bijvoorbeeld direct een bepaald beschadigd onderdeel kan herbestellen en toewijzen aan de order. Ze kunnen er een foto bij plaatsen, de maten erbij zetten, de scharnierboring, enz. zodat deze informatie direct beschikbaar is op kantoor en in onze werkplaats, en onze serviceafdeling meteen actie kan ondernemen. Opleverdocumenten of aandachtspunten worden nu alleen handmatig opgesteld en aan het einde van de dag doorgegeven. Als we dat straks allemaal digitaal kunnen laten verlopen, scheelt ons dat heel veel tijd. Het gaat allemaal vlotter en correcter.”  

De Odoo applicatie vormt voor Vasco straks het hart van de organisatie, een echte all-in-one oplossing. Evenwijdig aan de implementatie ontwikkelt Callista ook nog een HR-applicatie voor de tijdsregistratie die straks ook gekoppeld wordt aan Odoo. “Callista weet onze noden op een goede manier op te vangen en te counteren. Ze hebben enorm veel kennis van Odoo en kunnen daarin heel ver gaan. We hebben er echt een heel goed gevoel bij en zijn blij dat we voor Callista hebben gekozen,” besluit Cornelissens.